Att arbeta som tekniker på Stoby

Anders Lindberg är tekniker på Stoby och berättar mer om vad yrkesrollen innebär. 

Anders Lindberg

Vad innebär yrket som tekniker?

Min uppgift är att ta emot kundförfrågningar och rekommendera, nyansera och leverera kompletta färgsystem för att behandla olika typer av objekt. Jag gör allt från att blanda lack till bilar och färg till sprayburkar, till att nyansera 1000-literscontainrar med husfärg.

Beskriv en vanlig arbetsdag

Vi arbetar väldigt fritt där vi har många kundmöten, både på plats och via telefon. Ofta för vi en nära dialog med kunden för att ta reda på deras behov och vilka yttre faktorer som kan påverka objektet som ska målas. Sedan nyanserar och förbereder vi kundleveranser för nästkommande dag.

DSC6528

Vad är det mest givande med yrket? 

Utmaningen med att hitta rätt system och produkter till varje enskilt objekt är det som driver mig mest! Och att kunden i slutändan blir nöjd med en hållbar lösning.

Hur hittade du till yrket?

Jag blev erbjuden en annan tjänst inom företaget men jag gjorde lumpen då så det passade inte. När den här tjänsten sedan dök upp så blev jag kontaktad och då var tajmingen bättre. Det är nu 17 år sedan och jag har lärt mig massor längs vägen.  

Vem skulle du rekommendera till yrket?

Någon som brinner för att hjälpa kunder och leverera bra resultat! Det är inte alltid självklart vilket målningssystem som krävs så man behöver vara nyfiken och intresserad av objektet som ska målas. Det kan också vara bra att ha ett intresse för konstruktion och hur material påverkas av yttre faktorer som till exempel väder, vind och vatten.